Knižní novinky II

Představujeme další knižní novinku, s kterou se bude Nakladatelství Anarchistické federace prezentovat na letošním Anarchistickém festivalu knihy.

Titul Páskové a chuligáni, který se může pochlubit bohatým obrázkovým doprovodem, připravil náš kamarád Roman Laube. Jeho předchozí knížečka Po stopách adamitů se ukázala jako velmi žádaná, takže doufáme, že stejně tak zaujmou i Páskové.

I v padesátých letech u nás existovala kontrakultura, která si dokázala uchovat nezávislost. Páskové a později chuligáni, jak byla tehdejší režimní propagandou nezávislá mládež označována, si rozhodně nenechali mluvit do toho, jakou hudbu mají poslouchat, jak tančit, co číst, či dokonce jak se česat a oblékat. Jejich společenský protest vyjadřovaný na veřejnosti zejména oděvem, nebyl prvním, ale ani posledním, který se politická moc pokoušela potlačit. Pochopitelně, že se takový postoj a chování neobešly pro jeho nositele bez následků…

Koho zajímá víc, najde to na 80 stranách formátu A6 u stánku Nakladatelství AF. Doporučený příspěvek na pokrytí nákladů je 40 Kč.